IFGM
AMIF
KINEMEZ

Què és?

El Mètode Mézières és una tècnica de fisioteràpia creada i elaborada des del 1947 per Françoise Mézières. Concebuda per a ser realitzada de forma individual, tracta al pacient sota una perspectiva global. Mitjançant un treball postural basat en exercicis d’estiraments globals actius, Mézières reequilibra les diferents cadenes musculars i articulars millorant la postura i alleugerint el dolor.

L’estàtica i els moviments de l’ésser humà es realitzen gràcies a l’acció combinada d’ossos, articulacions i músculs. Aquesta biomecànica global es desenvolupa a través del sistema de cadenes articulars i musculars, les quals es desequilibren de forma particular en cadascú i que amb el temps poden ser l’origen de moltes lesions.

El tractament pretén retornar la mobilitat global de les cadenes articulars de forma progressiva, equilibrant la respiració, estirant les cadenes musculars escurçades, millorant la consciència corporal i tot sempre amb la participació activa del pacient. A part de l’acció terapèutica a nivell de l’esquena i altres disfuncions de l’aparell locomotor, Mézières té una vocació educativa i preventiva, permetent una reharmonització de la postura.

Catellano
Català
Franais