IFGM
AMIF
KINEMEZ

Com és una sessió?

La reeducació postural en base al Mètode Mézières comença per una primera visita, essencial per tal d’obtenir un diagnòstic funcional i establir el tractament més adequat. A més de conèixer  l’historial mèdic, el fisioterapeuta realitzarà un examen físic completanalitzant la teva postura, la mobilitat articular, la flexibilitat muscular, respiració i altres aspectes sempre sota una perspectiva global.

En funció del cas, es realitzarà un estudi postural en 3D mitjançant el sistema ADiBAS®, un software desenvolupat íntegrament per el nostre equip de professionals.

Sintetitzem els procediments més habituals durant un tractament:

1. Treball postural i estiraments

Estiraments actius globals de les cadenes musculars  juntament amb un treball respiratori, sempre respectant les particularitats de cada pacient.  Per a millorar la postura, es necessari un treball actiu i participatiu del pacient.  Aquest exercici postural permet reequilibrar les cadenes musculars tonificant unes i flexibilitzant les altres.

2. Consciència corporal

Utilitzant tècniques i exercicis de sensibilització corporal aconseguim estimular els mecanismes propioceptius situats en músculs i articulacions. D’aquesta manera, la persona coneixerà millor les diverses parts del seu cos i, el que és més important, sentirà un nou esquema corporal, gràcies a les interconnexions que es produeixen entre aquests receptors propioceptius i el cervell, facilitant així l’harmonia entre el cos i la ment.

3. Tècniques manuals

Durant el treball postural realitzem tècniques de massatge, neuromusculars, fascials i d’altres maniobres per tal d’afavorir la relaxació global del sistema muscular, de les contractures o punts dolorosos. D’aquesta forma, vostè pot evolucionar d’una manera més progressiva i suau.

4. Els moviments i el ritme corporal

Si bé el treball estàtic representa una part important de la sessió, també realitzem exercicis i moviments dinàmics dins de la postura. Aquests exercicis respecten el moviment natural del cos, recuperant el ritme perdut de la esquena i de la resta del cos. Integrant una postura harmoniosa amb moviments fluids, la persona recupera la sensació d’equilibri i benestar.

5. Informació útil

És molt important que vostè comprengui la mecànica de la seva lesió. A tal efecte, li mostrarem aquests mecanismes amb peces anatòmiques per tal de facilitar la comprensió d’una forma senzilla. A més, durant el tractament, informem dels gestos menys adequats per a la seva dolència.  Tenir l’adequada informació sobre la seva higiene postural és fonamental per tal d’aconseguir fixar el avenços obtinguts amb el tractament.

 

QUINES SÓN LES SEVES EXPECTATIVES?

El número de sessions necessaries per tractar el seu problema, dependrà de les seves expectatives i estarà vinculat al seu estat de salut.

Com en qualsevol tractament, els bons resultats depenen de múltiples factors: la genètica, el tipus i grau de lesió, les patologies associades, la edat biològica, els factors ambientals, etc.   Caldrà tenir en compte aquests i d’altres factors per establir un programa d’acord amb les seves expectatives.  Quan més grans siguin els seus objectius, probablement es necessitarà més temps per aconseguirlos.

Cada sessió de tractament dura aproximadament 1 hora, amb una freqüència de 1 sessió per setmana.  En funció de la seva evolució, les sessions s’aniran espaiant a 1 cada 15 dies i, posteriorment, 1 al mes. Tant el número de sessions com la periodicitat s’establirà a la primera visita.

Si desitja més informació no dubti en realitzar una consulta on-line.

Catellano
Català
Franais