IFGM
AMIF
KINEMEZ

Indicacions

► Dolors vertebrals crònics o aguts, “dolor d’esquena".
 Lumbàlgia, cervicàlgia, ciàtica, hèrnia discal, disfunció mandibular, etc.

► Desviacions i deformitats ortopèdiques en l’adult i l’adolescent
 Escoliosi, hiperlordosi, hipercifosi, etc.

► Lesions múscul-esquelètiques
Tendinitis, contractures, rigideses articulars, etc.

► Seqüeles de traumatisme i malalties neurològiques
Deformitats articulars, tensions musculars, etc.

Lesions de l’esportista
Espatlla dolorosa, condromalàcia rotuliana, esquinços, etc.
► Estrés, fibromiàlgia, síndrome dolorós crònic.


A més del paper terapèutic que Mézières aporta a nombroses patologies, també té una vocació preventiva molt important. D’aquesta manera, la persona adquireix unes eines “autoimmunes” que li permeten restaurar la fisiologia de les seves articulacions,  músculs, respiració i sistema nerviós, millorant globalment la seva salut.
 

QUI SÓN ELS NOSTRES CLIENTS HABITUALS ?

1. Professionals que treballen durant moltes hores davant el ordinador  (executius, administratius, professors, informàtics, etc.)
Lesions més freqüents: mals d’esquena, contractures musculars, males postures, hèrnia discal,...

2. Professionals que estan moltes hores asseguts o dempeus (conductors de vehicles, treball a fàbriques u oficines, dependentes, etc.)
Lesions més frecuents: dolors d'espatlla, contractures musculars, deformitats articulars, males postures, hernia discal,...

3. Persones que pateixen de dolor crònic no directament atribuïble a la seva professió.
Lesions més freqüents: fibromiàlgia, síndrome dolorós crònic, fatiga crònica, poliartritis, ...

4. Persones que fan esport o es dediquen a activitats artístiques, com músics o actrius.
Lesionss més freqüents: tendinitis, lesionss musculars, deformitats i dolors articulars, males postures, ...

5. Persones que desitgen prevenir dolors o volen millorar la seva postura (models professionals de la imatge, músics, actors,...)
 

ELS BENEFICIS

Cos flexible, esquena sana

Equilibra i relaxa l’esquena. Si les vèrtebres i els músculs treballen en equilibri, el desgast i patiment de l’esquena serà menor.  Aconseguim un cos flexible, harmònic i coordinat respectant els ritmes corporals.

Equilibri i harmonia postural

Recupera l’harmonia de les corbes de l’esquena, la llibertat de les espatlles, cervicals i cap, realçant la bellesa postural.  Retorna als peus les sensacions de llibertat iestabilitat sentla base d'una postura sana i equilibrada.  Millora la respiració i la seva relació amb la postura, millorant globalment la salut.

Elimina les tensions i el dolor
Elimina les contractures i tensions musculars arribant a les causes que les provoquen. Millora en gran part el dolor crònic. Disminueix l’estrès i millora l’equilibri cos-ment gràcies a la relaxació de les cadenes musculars i a la millora de la consciència corporal global.
 

ELS LÍMITS

El Mètode Mézières és un tractament "a la carta", per tant, el fisioterapeuta s'adaptarà al pacient, però és necessària una cooperació activa. En aquest sentit, és difícil aplicar aquesta tècnica a nens molt petits o a persones amb certes discapacitats psicomotrius.
 

LES CONTRAINDICACIONS

Falta de cooperació, processos infecciosos i inflamatoris aguts, lesions traumàtiques agudes, trastorns psíquics profunds.

Catellano
Català
Franais