IFGM
AMIF
KINEMEZ

Fisiosexologia

Part de la biosexologia que engloba un conjunt de tècniques corporals que pretenen armonitzar la FUNCIÓ ERÒTICA  en l ‘home i la dona adults, amb la finalitat d’aumentar el rendiment sexual i de rehabilitar-lo quan està en disfunció. (M. Caufriez, 1989).

L’objectiu principal de la utilització de tècniques corporals en fisiosexologia és la rehabilitació de la FUNCIÓ ERÒTICA (del rendiment sexual).  Cal armonitzar aquesta funció per l’equilibri entre el plaer (dopamina) i el benestar (serotonina). La secreció de dopamina i serotonina ens equilibrarà la postura, les sobrecàrregues musculars i a nivell neuro-vegetatiu.

Una parada en el desenvolupament de la Funció Eròtica (anorgàsmia, hiposensibilitat, hipersensibilitat) o un esdeveniment que hagi modificat la percepció de la Funció Eròtica (part, menopàusia, problema emocional) pot donar origen a una disfunció del rendiment sexual, la qual cosa ens portarà a un Síndrome de Deficiència Sexual.

Per valorar un possible Síndrome de Deficiència Sexual realitzarem una sèrie de tests sobre la funció erótica, el to emocional, d ‘evaluació orgásmica i tests a nivell genital i perineal.

En cas de que els tests ens determinessin un Síndrome de Deficiència Sexual, portariem a terme el tractament enfocat en tres parts : explicació de la funció sexual; reprogramació física i semiótica de la funció erótica; i rehabilitació de la balança dopamina-serotonina. 

Catellano
Català
Franais