IFGM
AMIF
KINEMEZ

Preventiu

L’adquisició d’hàbits i actituds posturals correctes, en les diferents activitats de la vida diària, deu ser considerada com element fonamental en la prevenció de lesions múscul-esquelètiques.

Cada cop són més les persones que pateixen de dolors musculars derivats de una hiper-utilització del ordinador.  Moltes hores assegut mirant la pantalla, escrivint amb el teclat, o fent click amb el ratolí, afavoreixen les males postures, contractures musculars i lesions que poden arribar a ser greus.

Els beneficis són importants:

1. En les persones sanes, prevé l’aparició de dolor en articulacions i músculs, evitant les lesions en el nostre cos i millorant una consciència postural adequada.

2. En persones que pateixen alguna lesió, la reeducació postural Mézières, permet retardar la seva progressió, i disminuir la simptomatologia.

Són nombrosos els estudis que recomanen l'activitat física com forma de tractament per al dolor d'esquena. Aquests exercicis han de ser adequats a cada persona i situació. No hi ha protocols eficaços sinó teràpies personalitzades, desenvolupades per professionals sanitaris autoritzats. En aquest sentit el fisioterapeuta és el seu millor aliat.

A més d'oferir-li un tractament de qualitat, li aconsellarem sobre normes d'higiene postural, exercicis domiciliaris, esports menys perjudicials, etc. perquè la informació és la clau dels canvis d'hàbits i per tant de la prevenció de futures lesions. 

Catellano
Català
Franais