IFGM
AMIF
KINEMEZ

Fibromiàlgia

És una afecció comuna caracteritzada per punts de sensibilitat i dolor perllongats en tot el cos: les articulacions, els músculs, els tendons i altres teixits tous. Alguns dels problemes que comunament s'associen amb la fibromiàlgia són: fatiga, rigidesa als matins, insomni, cefalees, entumiment de mans i peus, depressió, ansietat, trastorns digestius, en definitiva una gran plurisintomatologia molt variada.

Se sap que aquesta malaltia afecta més a dones que a homes en una proporció de 9 a 1 i podria afectar a un 3% - 6 % de la població general. S'observa majorment entre les edats de 30 a 60 anys, encara que existeixen casos de més joves afligits d'aquesta malaltia.

Es desconeix la causa d'aquest trastorn, però el trauma físic i/o emocional, poden ser factors que ajudin a la seva aparició. Algunes evidències suggereixen que els pacients amb fibromiàlgia presenten respostes anormals de transmissió del dolor. A més, també podria estar relacionat amb desajustaments nutricionals. L'alteració de l'activitat dels neurotransmisors secundària a la síntesi de la serotonina per dèficit de certes vitamines i aminoàcids podria ser un factor de risc.

A KineMez tractem la *fibromialgia de forma global

A nivell intern, basat en la nutrició ortomolecular, mitjançant la correcció alimentària, detoxicació i reestruturació de l'organisme. Reducció de la ingesta de certs aliments rics en grasses animals proinflamatories, certs cereals, sucres refinats, etc. Suplementació amb certes vitamines, antioxidants, aminoàcids, minerals, etc.

A nivell extern, basat en el mètode Mézières, a través d'una teràpia manual amb massatges específics, exercicis de flexibilització, treball de la consciència corporal i respiració amb l'objectiu de mobilitzar l'estructura múscul-esquelètica. La dinamització del teixit muscular, fascial i neural permet la seva oxigenació reduint la hipersensibilitat i el dolor molt comú en aquestes persones. (+info)

Catellano
Català
Franais